fbpx

donderdag 5 september
FILM AAN DE IJSSEL 2024

Een groot bioscoopscherm, het fantastische decor van de lampjes van onze eigen stad die schitteren over de IJssel, een fijne nazomeravond, strandstoeltjes, zitzakken, kaarslicht, fakkels, een kwalitatieve film, koptelefoons, lekkere hapjes, fijne mensen en drankjes uit onze barcontainer. Zomaar wat ingrediënten van nu al magische avond(en) bij Meadow op het Deventer Stadsstrand.

film van dit jaar?

Zoals elk jaar maken we pas enkele weken voor Film aan de IJssel bekend welke film we zullen vertonen. Dit jaar kiezen we voor een feel good film.

De film start als het donker genoeg is, naar verwachting tussen 20:30 en 20:45 uur. De toiletten en binnen- en buitenbar van Meadow en de foodtruck van El Popo zijn ook tijdens de film open.

FILM AAN DE IJSSEL 2024

avondhap

Optioneel: Keuze uit een vega- of vlees avondhap | 18 euro per persoon

Vooraf lekker samen bij ons eten? Dat kan door vooraf een daghap (keuze uit vega of vlees) te bestellen.

Je kunt tussen 17:00 en 19:30 je avondhap ophalen. Het is niet mogelijk om een plek op ons terras te reserveren.

Tickets voor de avondhap zijn zonder Filmkaartje.

borreltas van meadow

Optioneel: 26 euro voor 2 personen

Heb je een filmkaartje? Bestel dan vooraf onze borreltas voor tijdens de film. In de tas zitten verschillende lekkere warme en koude hapjes.

Je kunt tussen 20:00 en 20:30 je tickets laten scannen bij het keukenloket (binnen) van Meadow om je borreltas op te halen.

Tickets voor de borrelbox/tas zijn zonder Filmkaartje.

film aan de ijssel donderdag 4 september 2024

praktische informatie

VOORAF lekker borrelen en eten?

 Om deze nu al magische zomeravond nog leuker te maken zoek je voorafgaand aan de film een plekje op ons terras om te borrelen en lekker samen te eten.

meadow: bar, keuken en terras

Meadow is deze dag open vanaf 10 uur voor koffie, taart, lunch en borrel(hap).  De bar en onze terrassen zijn tot ongeveer 23:30 geopend maar onze eigen keuken sluit deze dag om 17:00 uur. Vanaf  17:00 tot ca. 19:30 uur kun je bij Meadow daarom alleen nog onze lekkere “bitterballen met mosterd” en “vega bieterballen met tzatziki” bestellen.  

 

foodtruck

We zoeken ook dit jaar een toffe samenwerking met een foodtruck , deze zal vanaf 17 uur open zijn. Meer info volgt.

buitenbarretje

(BIER, FLESJES WIJN, FRIS)

Om wachtrijen bij de bar te voorkomen is er een kleine buitenbar. Hier bestel je je een koud flesje huiswijn, birra moretti pils of frisdrank. Pin Only.

toiletten

De toiletten zijn ook van buitenaf bereikbaar en ook tijdens de film te gebruiken.

veelgestelde vragen

Belangrijk! We hebben extra meubels gehuurd, dus er zijn genoeg zitplekken voor de film. De film begint zodra het donker genoeg is, waarschijnlijk rond 20:30 uur, maar het kan ook iets later zijn. Zorg er daarom voor dat je op tijd bent. Vanaf 19:00 uur kun je je koptelefoon ophalen voor het geluid. Tijdens de film is er een pauze waarin je wat lekkers kunt halen. Het is uiteraard niet toegestaan om eigen drank of eten mee te nemen. Je kunt gewoon naar het toilet tijdens de film.

Traditiegetrouw maken we deze pas vlak van te voren bekend. 

Als je een filmticket hebt heb je gegarandeerd een zitplek. De zitplekken zijn elk jaar een mix van rotan stoelen, houten klapstoelen, schoolstoelen, strandstoeltjes en (bierbanken). We huren dit jaar extra meubilair uit het hele land in dus er zijn voldoende zitplekken. Wil je meer comfort? Dan mag je een eigen stoel of kussentje meenemen. We zullen een speciaal deel van het terrein aanwijzen we je met eigen stoelen kunt zitten.

Door problemen met Entranz.nl hebben we helaas voor een andere ticket provider moeten kiezen. Dit betekent dat iedereen die voor 26 juli 2023 kaarten via Entranz van ons een informatiemail en nieuwe kaarten van Gotickets hebben gekregen. We zullen er alles aan doen om onze bezoekers geen hinder te laten ondervinden van deze overstap. Komt vast goed!

Met de kaartverkoop proberen we de  kosten van o.a. de inhuur van het grote scherm, project, filmrechten, koptelefoons en extra meubilair te dekken. Daarnaast gaat 1,50 servicekosten per kaartje naar onze ticketservice die zorgt voor de online verkoop en de mogelijkheden voor het scannen van de kaartjes bij entree. In tegenstelling tot soortgelijke evenementen ontvangen we geen subsidies of overheidsgeld voor Film aan de IJssel en organiseren wij het als horecabedrijf volledig voor eigen rekening en risico.

Avondhappen (vlees of vega): Je meldt je tussen 17:00 en 19:30 met je tickets bij de foodtruck of meadow keuken. Wij serveren de  (vega)happen  uit in disposables.

Borrelboxen. Je meldt je tussen 20:00 en 20:30 met bij de keuken van Meadow. De borrelboxen kunnen tussen 20:00 en 20:30 uur worden afgehaald bij het keukenloket (binnen) van Meadow. 

Let op: de kaartjes voor het eten zijn exclusief filmkaartjes. Vergeet dus de kaartjes voor de film niet te kopen.

Mede door het mooie weer was er dit jaar veel vraag om te komen eten voorafgaande aan de film. We hebben zelf maar een klein keukentje, beperkte opslag en aan het einde van het seizoen een klein keukenteam. We werken met activiteiten vaker samen met El Popo en zijn superblij dat zij deze avond het eten willen verzorgen!

Vanaf ongeveer 19:00/19:15 uur kunnen de headphones worden opgehaald na het vertonen van je e-ticket. Na afloop kun je ze weer op dezelfde plek inleveren.

We reserveren geen zitplekken voor het eten of de film. We huren extra meubilair in waardoor iedereen kan zitten tijdens de film. Dit is altijd een mix van rotan stoelen, klapstoelen, Meadow meubilair, strandstoelen en bierbanken. Dit jaar is het toegestaan eigen stoelen mee te nemen. 

Dan wordt je nat ;). Als het regent gaat Film aan de IJssel in principe gewoon door.  Paraplu’s e.d. zijn niet toegestaan, eventueel regenkleding wel. 

Wij houden de weersomstandigheden goed in de gaten. Je kunt bij slechte voorspellingen gewoon komen. Uit ervaring weten we dat slecht weer vaak snel over waait. Alleen bij gevaarlijke omstandigheden (storm) of officiële waarschuwingen overleggen wij met Outdoor Cinema of de film wel of niet kan doorgaan. Deze beslissing maken we uiteindelijk zelf. In dat geval verplaatsen we de filmavond, kaartjes blijven dan natuurlijk geldig voor de volgende filmavond. Wij kunnen geen geld teruggeven als je de nieuwe datum niet kunt.

Nee, het is wél mogelijk je kaartjes door te verkopen aan derden of via bijvoorbeeld ticketswap of social media. Bij slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden verplaatsen we Film aan de IJssel. Dit is overmacht en ook dan kunnen we geen geld teruggeven.

Meadow op het Deventer Stadsstrand in samenwerking met Outdoor Cinema (techniek en film)

X