fbpx

ons plan

Op 14 november 2018 hebben wij onze crowdfundcampagne afgerond! 

Meadow op het Deventer Stadsstrand

Startend ondernemers Koos Janssen (1981) en Evelien Janssen-Musch (1981) zijn de afgelopen drie jaar intensief bezig geweest met het verkrijgen van de benodigde vergunningen om een stadsstrand met horeca te realiseren aan de westzijde van de IJssel bij Deventer. Nu de belangrijkste vergunningen zijn afgegeven zijn wij klaar voor een volgende stap: het financieren van onze droom om ons eigen horecabedrijf op een absolute a-locatie met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Deventer te kunnen starten.

Meadow wordt jaarlijks tussen april en oktober geplaatst en geëxploiteerd op het toekomstige stadsstrand van Deventer. Bij Meadow kunnen bewoners, bezoekers en bedrijven van Deventer genieten van koffie, een borrel en onze zomerse streetfoodgerechten. In de dalmaanden (april, mei, september en oktober) is MEADOW zes dagen per week open van in ieder geval 11:00 tot 19:00 uur. ’s In de piekmaanden (juni, juli en augustus) zijn we zelfs zeven dagen per week geopend waarbij de openingstijden afhankelijk van weersomstandigheden variëren tussen 9:00 en 23:00 uur. Afhankelijk van het moment en de grootte van de groep is het in sommige situaties mogelijk om Meadow af te huren.

Wij staan voor kwaliteit, verantwoord en duurzaamheid met respect voor mens, dier en natuur. Het tijdelijke horecapaviljoen is opgebouwd uit gemodificeerde zeecontainers en gebruikte bouwmaterialen en is waar mogelijk zelfvoorzienend. Er worden samenwerkingen en verbindingen gezocht met lokale ondernemers en initiatieven en er worden stadsproducten verkocht. Zo gaan gaan wij bijvoorbeeld samenwerken met DAVO Stadsbrouwerij uit Deventer.

Binnen is zitruimte voor 48 gasten en op de twee vlonderterrassen worden minimaal 60 zitplaatsen gerealiseerd. Inpandig zijn onder andere een horecakeuken, voldoende toiletten, bar en op- slagruimte aanwezig. Daarnaast komt er een kiosk waar passanten en recreanten van de 4.000 m2 recreatieweide terecht kunnen voor bijvoorbeeld lekkere koffie, een verrassende tosti of een biologisch ijsje.

 

Samen met Stichting Deventer Stadsstrand zullen wij het beheer en onderhoud van het perceel op ons nemen en het stadsstrand en omgeving bijvoorbeeld schoonhouden van zwerfafval.

Het interieur is een eclectische mix tussen botanische en vintage sferen. Gebruikte elementen wisselen af met nieuw en design meubilair en het personeel bestaat voornamelijk uit vakkrachten met voldoende ervaring. Tegelijkertijd worden nieuwe medewerkers binnen het bedrijf getraind en klaargestoomd om volwaardig mee te draaien binnen het bedrijf.

Wij richten ons gedurende het seizoen vooral op bewoners die binnen een straal van 2 kilometer woonachtig zijn en op passanten zoals de vele wandelaars en fietsers in het gebied. Op warme dagen zijn de recreanten van de openbare stadsweide onze grootste doelgroep. Gedurende het jaar zijn er meerdere laagdrempelige activiteiten mogelijk en er is ruimte voor kleinschalige privéfeestjes, zoals “trouwen met de voetjes in het gras” of een zakelijke netwerkbijeenkomst. Je kunt je verjaardag bij ons komen vieren of een productpresentatie geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, mits het thema past binnen het concept.

Als inwoners van Deventer kennen we het gebied op ons duimpje en met samen bijna 40 jaar ervaring in de horecabranche kennen wij de voors en tegens van de branche maar al te goed. Met ons goed doordachte bedrijfsplan, brede expertise en aanvullende kwaliteiten zijn wij overtuigd van het succes van MEADOW. Koos zal zich vooral bezighouden met de bedrijfsvoering, organisatie en commerciële activiteiten en Evelien is als gastvrouw operationeel verantwoordelijk op de werkvloer waarbij ze bijvoorbeeld zorgt voor de aansturing van medewerkers. Evelien wordt dan ook hét gezicht van Meadow.

 

eten & drinken

Koffie, frisdranken, speciaalbieren, cocktails, wijnen en eigentijdse gerechten waarbij de nadruk ligt op lekker, kwalitatief en verantwoord.

groepen &feestje

Een laagdrempelige verjaardagsborrel of misschien wel het ja-woord geven aan de liefde van je leven? Bij Meadow is straks veel mogelijk, mits het past binnen ons concept.

zakelijk & BEdrijven

Een unieke plek in Deventer voor bijvoorbeeld een vergadering, productpresentatie, netwerkbijeenkomst of bedrijfsborrel.

pop-up paviljoen

Opgebouwd uit gebruikte zeecontainers en materialen uit de stad met o.a. bar, keuken en toiletten

panorama terrassen

Een mix van design en gebruikt meubilair met verschillende zitfuncties om o.a.  te loungen, eten of borrelen.

take-away kiosk

Recreanten op de stadsweide kunnen bij onze kiosk terecht voor een ijsje, tosti, koffie of ijskoude frisdrank.

feestje geven?

in overleg is er heel veel mogelijk