fbpx

Fiets van de ene naar de andere Parel in de Veluwse IJsselvallei. Geniet van het prachtige afwisselende landschap tussen Apeldoorn, Deventer, Zutphen in de gemeente Voorst met haar bossen en uiterwaarden. Een fietstocht van ongeveer 40 km en een tijdsduur van ca. 2,5 uur (zonder tussenstops).

hemelvaart fietstocht

Uitgewandeld?! Op Hemelvaartsdag fiets je de vernieuwde Parelroute langs de mooiste pareltjes langs de IJssel, Voorster klei en de groene omgeving van Bussloo en Twello.

Tussen 08.00 en 13.00 kun je met de route van ongeveer 40 km van start gaan, met leuke tussenstops bij o.a. Meadow op het Deventer Stadsstrand, De Kribbe Wilp, Bakker Bril Voorst , Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo, de Waardige Waard en de Buitenpost in Twello. Speciaal op Hemelvaartsdag hebben bovenstaande horecazaken een leuke samenwerking bedacht. Je kunt bij elke horecazaak starten en bij elke horecazaak ligt een routekaart. De fietstocht duurt zonder tussenstops ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Bestel alvast online je ticket en neem deel aan de Hemelvaarts Parelroute Fietstocht 2021. Op 5 verschillende horeca locaties (tussenstops) kun je dit ticket éénmalig laten scannen voor wat lekkers, zoals een kop koffie, thee of handgemaakt ijsje. Elk tussenstop heeft wat lekkers bedacht! Het is fijn dat je zorgt dat je voor 15:00 uur klaar bent met de fietsroute.


de deelnemers

Meadow op het Deventer Stadsstrand

Stel je even voor: je voeten op het gras, een stralende zon aan de hemel, een drankje onder handbereik en een prachtig uitzicht op de IJssel, de groene uiterwaarden en het historische stadsfront van Deventer… Dat is zonder twijfel de pop-up horecavoorziening Meadow op het Deventer Stadsstrand! Een unieke plek aan de westkant van de IJssel, waar je jaarlijks tussen april en oktober geniet van je favo koffie, een borrel en zomerse streetfoodgerechten. Je kunt gratis parkeren en zit vlak bij het pontje waarmee je in een tel in het centrum van deze Hanzestad staat. Zo is deze plek de perfecte start of de ultieme afsluiting van een dagje Deventer. Of beide natuurlijk!

de buitenpost in twello

Zelf verbouwd en gebrouwd is alles bij Buitenpost en.. er is nog veel meer!

de waardige waard in twello

Daar waar het licht brandt, de glazen halfvol zijn en de sfeer goed is. Je bent welkom bij de Waardige Waard!

multiactiviteitencentrum Pitch & Putt bussloo

Het in- en outdoor activiteitencentrum op de Veluwe!

bakkerij bril

Geniet van ambachtelijk gebakken specialiteiten bij de heerlijke Bakkerij Bril!

de kribbe

Prachtige en lekkere huisgemaakte taart vind je bij De Kribbe op een wonderlijke locatie!

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, maar ga uit van 2 a 2,5 uur (zonder tussenstops)

Ongeveer 40 kilomer

Afhankelijk van de leeftijd en de conditie is dit natuurlijk mogelijk. Dit kun je best het zelf inschatten 🙂

Je kunt de fietstocht natuurlijk bij elke horecazaak starten. Elke horecazaak heeft een routeboekje met de route klaarliggen.

Speciaal voor Hemelvaart is er een dauwtrap fietstocht. Alle horecazaken zijn dan open vanaf 8:00 uur, het is fijn als je tussen 8:00 en 13:00 uur start met de route en zorgt dat je voor 15:00 uur klaar bent met de route. Dan kunnen de horecazaken hier rekening mee houden.

X