fbpx

ons verhaal

Meadow op het Deventer Stadsstrand

Wij zijn Koos Janssen en Evelien Janssen-Musch en de afgelopen drie jaar zijn we intensief bezig geweest met het verkrijgen van de benodigde vergunningen om een stadsstrand met horeca te realiseren aan de westzijde van de IJssel bij Deventer. Nu de belangrijkste vergunningen zijn afgegeven, de crowdfunding en bouw  succesvol zijn afgerond  exploiteren  wij nu voor het eerst ons eigen horecabedrijf op een absolute a-locatie met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Deventer

Meadow wordt vanaf 2019 jaarlijks tussen april en oktober geplaatst en geëxploiteerd op het nieuwe stadsstrand van Deventer. Bij Meadow kunnen bewoners, bezoekers en bedrijven van Deventer genieten van koffie, een borrel en onze zomerse gerechten. In het voor- en najaar (april, mei, september en oktober) is Meadow minimaal 5 dagen per week open van in ieder geval 11:00 tot 19:00 uur. In de piekmaanden (juni, juli en augustus) zijn we zes  dagen per week geopend waarbij de openingstijden afhankelijk van weersomstandigheden variëren tussen 9:00 en ongeveer 20:00 uur. Afhankelijk van het moment en de grootte van de groep is het in sommige situaties mogelijk om Meadow af te huren.

Wij staan voor kwaliteit, verantwoord en duurzaamheid met respect voor mens, dier en natuur. Het tijdelijke horecapaviljoen is opgebouwd uit gemodificeerde zeecontainers en gebruikte bouwmaterialen en is waar mogelijk zelfvoorzienend. Er worden samenwerkingen en verbindingen gezocht met lokale ondernemers en initiatieven en er worden stadsproducten verkocht. 

Binnen is zitruimte voor ruim 50 gasten en op de twee vlonderterrassen worden minimaal 60 zitplaatsen gerealiseerd. Inpandig zijn onder andere een horecakeuken, toiletten, bar, koel en opslagruimte aanwezig. Daarnaast komt er een kiosk waar passanten en recreanten van de 4.000 m2 recreatieweide terecht kunnen voor bijvoorbeeld lekkere koffie, een verrassende tosti of een biologisch ijsje.

Samen met Stichting Deventer Stadsstrand nemen wij het beheer en onderhoud van het perceel van het stadsstrand en omgeving op ons, bijvoorbeeld door het van schoonhouden van zwerfafval.

Het interieur van Meadow is een eclectische mix tussen botanische en vintage sferen. Gebruikte elementen wisselen af met nieuw en design meubilair en het personeel bestaat voornamelijk uit vakkrachten met voldoende ervaring. Tegelijkertijd worden nieuwe medewerkers binnen het bedrijf getraind en klaargestoomd om volwaardig mee te draaien binnen het bedrijf.

Wij richten ons gedurende het seizoen vooral op bewoners die binnen een straal van 2 kilometer woonachtig zijn en op passanten zoals de vele wandelaars en fietsers in het gebied. Op warme dagen zijn de recreanten van de openbare stadsweide onze grootste doelgroep. Gedurende het jaar zijn er meerdere laagdrempelige activiteiten mogelijk en er is ruimte voor kleinschalige privéfeestjes, zoals “trouwen met de voetjes in het gras” of een zakelijke netwerkbijeenkomst. Je kunt je verjaardag bij ons komen vieren of een productpresentatie geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, mits het thema past binnen het concept.

Als inwoners van Deventer kennen we het gebied op ons duimpje en met samen bijna 40 jaar ervaring in de horecabranche kennen wij de voors en tegens van de branche maar al te goed. Met ons goed doordachte bedrijfsplan, brede expertise en aanvullende kwaliteiten zijn wij overtuigd van het succes van MEADOW. Koos zal zich vooral bezighouden met de bedrijfsvoering, organisatie en commerciële activiteiten en Evelien is als gastvrouw operationeel verantwoordelijk op de werkvloer waarbij ze bijvoorbeeld zorgt voor de aansturing van medewerkers. Evelien wordt dan ook hét gezicht van Meadow.

eten & drinken

Koffie, frisdranken, speciaalbieren, zomerdrankjes, wijnen en eigentijdse gerechten waarbij de nadruk ligt op lekker, kwalitatief en verantwoord.

kleine groepen &feestje

Een laagdrempelige verjaardagsborrel of misschien wel het ja-woord aan de liefde van je leven vieren? Bij Meadow is veel mogelijk, mits het past binnen ons concept.

zakelijk & BEdrijven

Een unieke plek in Deventer voor bijvoorbeeld een vergadering, productpresentatie, netwerkbijeenkomst of bedrijfsborrel.

pop-up paviljoen

Opgebouwd uit gebruikte zeecontainers en materialen uit de stad met o.a. bar, keuken en toiletten

panorama terrassen

Een mix van design en gebruikt meubilair met verschillende zitfuncties om o.a.  te loungen, eten of borrelen.

take-away kiosk

Recreanten op de stadsweide kunnen bij onze kiosk terecht voor een ijsje, tosti, koffie of ijskoude frisdrank.